https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПротестиращи енергетици спряха движението по пътя Стара Загора - Казанлък

Протестиращи енергетици спряха движението по пътя Стара Загора – Казанлък

От пътната полиция съобщиха, че временно е спряно движението по пътя Стара Загора – Казанлък. В района на с. Змеево протестиращи енергетици блокираха трафика до 11:45 ч.

Автомобилите изчакват на място.

Това е третата по ред протестна акция на Сдружението през последните седмици, в което влизат работещи от комплекса “Марица-Изток”. Публично известни са вече поставените от тях три основни искания. Те настояват страната ни да спре да плаща въглеродните емисии от централите в Маришкия басейн без изграждането на завод за тяхното улавяне, застават зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като земеделски горски фонд, а не за индустриални цели, и се обявиха против планираната от 1 ви юли частична либерализация на пазара, която по думите им, ще засегне домакинствата и ще доведе до непосилни за тях сметки за ток.

От името на Сдружението в Стара Загора Йордан Стоянов каза, че са категорични и няма да отстъпят от исканията си. Дори се заканват да преминат към по-мащабни действия, ако няма реакция от страна на управляващите. Стоянов и негови колеги, подкрепящи целите на Сдуржението граждани, всеки момент ще потеглят за Казанлък.

По-къснои колоната ще потегли към Казанлък. На разклона за Подбалканското градче Мъглиж протестиращите отново възнамеряват да затворят движението за около 30 минути в ранния следобед. Автошествието ще продължи в посока Гурково и крайната спирка е Нова Загора, където също ще бъде блокирано движението за около 90 минути. Планирано е това да стане около 17:00 часа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X