https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЗадържани са всички заподозрени за атентата край Москва, жертвите са почти 100

Задържани са всички заподозрени за атентата край Москва, жертвите са почти 100

Към момента е установено, че починалите са 93 души. Броят на смъртните случаи ще нараства още. По предварителни данни причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне от продукти, свързани с пожара”, съобщи Следственият комитет на Русия.

В съобщението от тази сутрин се потвърждава сведенията от очевидци, че “терористите са използвали лесно възпламеняваща се течност, за да подпалят помещенията на концертната зала, където е имало зрители, включително ранени”.

Юрий Чернишевски, ръководител на групата “Пикник”, заради концерта на която снощи се бяха събрали хората в “Крокус” в Москва, заяви, че още не могат да се свържат с един от членовете. Атаката е започнала 10 минути преди да излязат на сцената и това, че в момента са били в гримьорните, е помогнало да избягат и да се спасят. В интернет “Пикник” съобщи, че всички музиканти и мениджъри са живи и в безопасност, но към полунощ един от тях е изчезнал и не се обажда.

Руският президент Владимир Путин е бил уведомен от ръководителя на следствието Александър Бортников, че задържаните след атентата в Подмосковието са вече 11 души.

Сред тях са и четиримата заподозрени според тази информация.

Все още няма окончателна версия на следствието колко души са извършили атаката. Най-малко четирима са открили огън според видеоклип, чиято автентичност е потвърдена от ВВС.

По-рано депутатът Александър Хинщейн съобщи за двама задържани в Брянска област, недалеч от границата с Беларус, в чиято кола са открити и паспорти на граждани на Таджикистан.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X