https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЮлиян Попов: Няма да има нито градус отклонение в политиката на бъдещия...

Юлиян Попов: Няма да има нито градус отклонение в политиката на бъдещия служебен министър на околната среда и водите

“С Петър Димитров ние работим от ден първи много активно. Той ми е първият заместник-министър. Не ми е доверено лице, ние просто работим заедно. Всичко, което свършихме сме го правили заедно, така че според мен няма да има отклонения нито на един градус линията на министерството и нито една секунда забавяне”, заяви в “Денят започва с Георги Любенов” министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов.

“Ние сме започнали много неща с бъдещия служебен министър и те ще продължат”, убедено добави той.

Юлиян Попов направи равносметка за направеното през управленския период като посочи, че работата, която е свършена се равнява дори на два мандата управление.

“И в крайна сметка природата и правото ще победи”, беше категоричен бившият министър на околната среда и водите в оставка.

Той предупреди къмпингуващите с каравани “въобще да не си помислят хората да ходят с караваните на дюните. Зад дюните – ок”.

Юлиян Попов се спря и на темата за имотите на Гайтански.

“Разбира се има общо с екологията, доколкото подобни строежи би трябвало да се премахват. Аз апелирам към много по-радикално събаряне и също трябва в бъдеще националният бюджет да гласува специален фонд за събаряне, защото в България има страшно много за събаряне”.

Юлиян Попов добави, че когато се касае за нещо, което е незаконно събарянето е най-правилното решение. Според него природата трябва “да бъде освободена от бетонните гледки”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X