https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиДаниела Талева да поеме преписката по сигнала на Денков

Даниела Талева да поеме преписката по сигнала на Денков

Ръководителят на Наказателната колегия на Върховния касационен съд Лада Паунова разпореди преписката, образувана по сигнал на бившия премиер акад. Николай Денков за оказан натиск над Живко Коцев, да бъде предадена за разглеждане по компетентност на Даниела Талева – прокурор за разследване на престъпления, извършени от главния прокурор или негов заместник. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

В мотивите на разпореждането са казва, че в писмото на акад. Денков от вчера са посочени факти и обстоятелства, станали му известни при изпълнение на служебните му задължения на премиер и които пораждат основателни съмнения за евентуално извършване на престъпление от и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

В сигнала се излагат твърдения, че на 3 април спрямо Живко Коцев от страна на и. ф. главен прокурор е оказан психологически натиск да подаде оставка от заеманата от него длъжност като главен секретар на МВР, с участие на административния ръководител на Софийска градска прокуратура и в присъствието на нейния заместник и на председателя на Комисията за противодействие на корупцията.

Към писмото е приложено и заверено копие от документ, подписан от Живко Коцев, адресиран до премиера на Република България, в който също се твърди оказване на психологически натиск за подаване на оставка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X