https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНовият плувен комплекс в Русе може да е готов до есента

Новият плувен комплекс в Русе може да е готов до есента

Строителството на плувния комплекс в Парка на младежта върви с добри темпове. „Почти 35% от средствата са усвоени, но строителната работа е само част от стойността на проекта. Доста средства са предвидени за оборудване, което ще се монтира, след като строителите изградят плувния комплекс“, каза Кунчо Кунчев, управител на дружеството „Общински пазари”, което изгражда комплекса.

Големият басейн, който е с олимпийски размери, /25 м на 50 м/, е напълно готов на груб строеж. Предстои да се направи покритието на дъното и стените, както и настилките около него, уточни още Кунчев. В откритата част на комплекса ще има и детски басейн, чието корито също е завършено. Пак там е изградено и заведение с покрита и открита част, което също е на фаза груб строеж. На същия етап на строителство са съблекалните и душовете, предстоят довършителни дейности като замазка и шпакловка.

С отлични темпове се движи строежът и на покритата част от плувния комплекс. Там също са готови коритото на басейна, трибуните, както и част от етажите на сградата. Закритият басейн ще е с размери 25 метра на 33 метра. В покритата част ще има и по-малък, тренировъчен басейн, чието корито също е излято.

По проект е предвидено по етажите на сградата да се обособят зала за конференции, кафетерия, фитнес-зала, кабини за масаж, а във вътрешната част също ще има бани и съблекални, разказа Кунчо Кунчев. Планирано е и наличието на съдийски стаи.

Всички басейни по проекта са с готови оформени корита, а проектът се предвижда да бъде завършен до есента. След това предстои издаването на разрешителни, като има вероятност този процес да отнеме време до края на годината, пише в. “Бряг”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X