https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМайски сняг вали в планините

Майски сняг вали в планините

Лоши са условията за туризъм в планините, предстои и влошаване на времето, съобщиха от Планинската спасителна служба. Времето не е приятно за разходки в планината.

Зимата отново напомни за себе си, като границата между дъжд и сняг се снижи и вече е под 1900метра надморска височина. Сняг заваля и на хижа Беговица. Разположена е на височина 1750 метра на границата на горския пояс на левия бряг на река Беговица.

Няма да е подходящо за туризъм! Около обяд в масивите от Западна, Южна и Централна България ще се развива мощна купеста облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър, като в ниските части ще бъде от североизток, а по билата от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 2°.

През деня атмосферата отново ще е нестабилна. Причината за очакваните валежи е формирането на фронтална зона и на барична долина над Балканските страни. Валежите ще се подхранват и от Черноморска влага, като на места ще са интензивни по количества.

Времето през ценя ден в петък ще е облачното и дъждовно. Очакваните явления могат да причинят локални наводнения в планинските райони. Валежите към края на деня ще обхванат и по-голямата част от Дунавската равнина и Източна България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X