https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБойко Рашков съди за 50 000 лв. Тошко Йорданов и Станислав Балабанов...

Бойко Рашков съди за 50 000 лв. Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от ИТН

Депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50 000 лв. в Софийски градски съд срещу народните представители от „Има такъв народ” (ИТН) Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Това съобщи самият Рашков пред Клуб ‘Z’

Поводът са техни изявления, свързани с Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция “Митници” и евентуалната роля на Асен Василев в тях. Тошко Йорданов беше председател на комисията, а Балабанов беше неин член, като ръководи и едно от заседанията й.

„Те прекалиха. Прекрачиха нормалните граници и вече имам искова молба срещу тях в Софийския градски съд. Не може такива клеветнически твърдения и обидни квалификации”, казва Рашков.

Повод за създаването на парламентарната комисия, която бе инициирана от парламентарната група на ИТН, станаха арестите на вече бившата директорка на митниците Петя Банкова и на баща и син Марин и Стефан Димитрови, които бяха обвинени като участници в организирана престъпна група за търговия с влияние.

Делото срещу Йорданов и Балабанов е гражданско, а не по Наказателния кодекс.

“Съдя ги за техните изявления и в комисията, и преди заседание на комисията. Те си мислеха, че аз ще стоя и ще ги оставя да си разиграват телевизионни сценарии. Преди комисията да завърши своята работа Балабанов направи изказване в пленарната зала в четири-пет точки. На практика той предреши онова, което трябваше да бъде в крайна сметка и заключението на тази временна парламентарна комисия, като изказа мнение едва ли не от името на цялата парламентарна комисия – какво е установено и как корумпираните министри Бойко Рашков и Асен Василев са толерирали или подпомагали (или каквото се сетите в тази връзка) един контрабанден канал, едни контрабандисти и т.п. още квалификации.Това бие не само върху нашия личен имидж и репутация, а, разбира се, и срещу репутацията на цялата страна, защото това не може да остане скрито от нашите партньори”, добави Бойко Рашков.

Депутатът от ПП-ДБ заяви, че съответните представители на ИТН са имали брифинг по темата отново с обидни квалификации и недоказани твърдения. Тошко Йорданов дал и интервю пред БНТ.

Бойко Рашков твърди, че не е бил викан на разпит в МВР или прокуратурата във връзка със съответното разследване, което се води. Според него се правила опит да се скрие връзката между групата обвиняеми с бившата министърка на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова. “Това е толкова прозрачно, толкова очевидно пристрастно, предубедено и политически насочено, че повече и не може. Тя не била се разпознала. А цяла България я разпозна. Все едно аз да кажа, че на снимката в дома ми с моето семейство не съм аз. И затова реших, че вече не трябва да стоя и да чакам, защото много удари претърпях и тези двама народни представители излязоха извън границите на нормалното противопоставяне между отделните парламентарни групи”, добави Бойко Рашков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X