https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноХиляди руснаци си правят селфи с пленена в Украйна бойна техника

Хиляди руснаци си правят селфи с пленена в Украйна бойна техника

Танкове Abrams M1A1 и Leopard 2A6, конфискувани от руски военни по време на войната в Украйна и изложени в експозиция в Москва, са най-разглежданите експонати. Това показват резултатите от проучване на Brand Analytics, цитирано от ТАСС.

“Танковете Abrams M1A1 (САЩ) и Leopard 2A6 (Германия), се обсъждаха най-активно в рускоезичните социални медии. На второ място е немският танк (15,7 хил. съобщения), произведен в САЩ бойна машина на пехотата M2A2, която получи над 7,7 хиляди споменавания в социалните мрежи. В допълнение към Leopard в списъка на 15-те най-обсъждани единици пленена техника, е включена и бойната машина на пехотата Marder 1A3 (6,6 хиляди), която завършва на четвърто място.

Интерес са предизвикали също произведени във Великобритания бронираните машини Husky и Mastiff, както и бронетранспортьорът Saxon AT105.

Изследователите са анализирали повече от 650 милиона публични публикации на руски потребители в социалните медии от 1 до 7 май 2024 г. Сред съобщенията са идентифицирани 80,9 хиляди препратки към части от оборудването, представено на хълма Поклонная, пише ТАСС.

Изложбата беше открита на 1 май, представени са 32 образци пленена военна техника, значителна част от която е производство на страни от НАТО.

В шатрите на изложбата са представени и образци на стрелково оръжие на чужди армии, с които са снабдени украински военнослужещи, комуникационно оборудване, противотанкови системи, мини и дронове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X