https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниБългари масово купуват имоти в Гърция

Българи масово купуват имоти в Гърция

За тези, които не искат да почиват у нас – Гърция винаги е добра възможност. Оказва се, че все повече българи не само искат да летуват в нашата съседка, но и да си купят имот там, въпреки поскъпването с около 40%.

Преди три години семейство Трендафилови продават всичко, каквото имат във Варна и решават да сбъднат дългогодишната си мечта – да живеят на морето в Гърция.

„Оставихме приятели и роднини и заминахме. Черно море все още е в сърцата ни”, споделя Тихомир Трендафилов.

Били на почивка едва 5 пъти в южната ни съседка преди да предприемат тази сериозна крачка. Казват, че е любов от пръв поглед и всичките си проблеми оставяли на „Кулата”.

„Хубаво е да не гледаш календара. Да нямаш напрежение”, смята Нина Трендафилова.

След пандемията цените на имотите в Северна Гърция скачат с около 40%. Така къща на три нива като тази на Нина и Тихомир вече струва над 100 000 евро. Въпреки това само за една година, според община Кавала, броят на българите, които са закупили имот ново строителство в околността е около 450. Строят се цели нови квартали, в които изцяло ще се нанесат българи, съобщава Нова тв.

„Въпреки това Офринио няма да се превърне в бетонена джунгла. Законите в Гърция не биха го позволили”, обясни Мария Василковска, брокер на недвижими имоти.

Именно това спечелило доверието на семейство Трендафилови. Вече трета година Нина и Тихомир споделят мезонета си с туристи в Офринио. Казват, че посрещат гости и изпращат приятели. По този начин балансират семейния бюджет.

„Ако човек си следва мечтите, те наистина се сбъдват. Това беше моя мечта”, казва още Нина.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X