https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМъж рани с нож шестима в Швейцария

Мъж рани с нож шестима в Швейцария

Мъж рани шестима души с нож по улиците на северния швейцарски град Цофинген , преди да бъде задържан, съобщи полицията. Две жертви са получили тежки рани. Нападателят също е бил в болница, лекуван за наранявания, които според разследващите са били самонанесени.

“Смята се, че мъжът е от чуждестранен произход” и е на около 40 години, се казва в изявление на полицията, според която той действал сам.

Всички ранени останаха хоспитализирани късно в сряда. Въоръжен, мъжът първо се нахвърля върху случаен минувач на жп гарата в град с население от 12 000 души в кантона Аргау, на около 60 километра западно от Цюрих. След това той ранява няколко души на пръв поглед произволно, преди да влезе в къща, добави полицията. Сред нападнатите са двама учители от кантоналното училище в Цофинген, каза директорът на институцията Патрик Щрослер пред новинарския уебсайт 20minuten.ch.

Вестник Aargauer Zeitung цитира един мъж, който казва, че бременната му съпруга е била сред нападнатите. Тя е ранена по лицето, но няма опасност за живота й.

След двучасови преговори със специализиран екип мъжът е задържан в къщата, съобщиха от полицията. Заподозреният се е наранил и е откаран в болница, каза Бернхард Грасер, говорител на полицията. Полицията призова свидетели да споделят видео или снимки, които могат да бъдат полезни за тяхното разследване. Изображенията, показани от местния в. Aargauer Zeitung, показват голямо разполагане на полиция и коли за спешна помощ. Силите за сигурност разполагаха с автомати и бронирани жилетки.

Полицейски хеликоптер кацна на близкото спортно игрище, което накара местния младежки футболен отбор да прекъсне тренировка, пише вестникът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X