https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРосица Кирова: Ако имаше смисъл, досега бих свикала извънредно заседание на Народното...

Росица Кирова: Ако имаше смисъл, досега бих свикала извънредно заседание на Народното събрание

“Няма смисъл, ако имаше смисъл, досега бих свикала извънредно заседание на Народното събрание”, коментира пред журналисти заместник-председателят на парламента Росица Кирова, която изпълнява длъжността председател на Народното събрание, на влизане в сградата на институцията за председателския съвет във връзка с искането на “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) за свикване на извънредно пленарно заседание заради увеличението на пенсиите.

“И все пак аз не мога да отменя нито Конституцията, нито правилника на Народното събрание”, каза Кирова. “Ако нещо решим и след председателски съвет, ще разберете”, посочи тя.

В началото на седмицата от ПП-ДБ внесоха искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание заради увеличението на пенсиите. От политическата сила искат да се гарантира, че Националният осигурителен институт (НОИ) и правителството ще изпълнят бюджета така, както е гласуван, и увеличението на пенсиите от 1 юли ще е с 11%.

От ПП-ДБ посочиха, че искането е внесено след “опита на служебния кабинет да намали увеличението на пенсиите на 10%, позовавайки се на проект на доклад на Надзорния съвет на НОИ”.

По-късно Надзорният съвет на НОИ прие осъвременяването на пенсиите да е с 11% от 1 юли.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X