https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиМълния рани 10 души в Дрезден, 4 са с опасност за живота

Мълния рани 10 души в Дрезден, 4 са с опасност за живота

В понеделник вечерта в източния германски град Дрезден мълния рани десет души, четирима от които получиха тежки наранявания, предаде Ройтерс.

Според говорител на противопожарната служба двама мъже, на 27 и 30 години, са били успешно реанимирани след сърдечен арест. На фона на тежки метеорологични условия и преминаваща гръмотевична буря в Дрезден, мълния удари групата на брега на река Елба малко след 17:00 ч.

Пострадали са три жени и седем мъже на възраст между 26 и 41 години. Четирима от тях са с опасност за живота, съобщава БТА.

Според съобщенията всички пациенти са получили първоначална спешна медицинска помощ и са били преместени в съседни болници.

Полицията е отцепила района и е изпратила хеликоптер, за да намери други ранени. Спешните служби призоваха хората, които са били в района, да потърсят незабавна медицинска помощ, ако покажат симптоми.

В понеделник вечерта пожарната отправи молба към всеки друг, който може да е бил ранен, тъй като не може да изключи, че други хора може да са засегнати и впоследствие да са избягали. “Ако изпитвате симптоми като ускорен пулс, неправилен сърдечен ритъм или изтръпване на крайниците, моля, незабавно посетете лекар!“

Германската метеорологична служба в Лайпциг предупреди за силна гръмотевична буря в части от Саксония. За Дрезден те издадоха предупреждение за опасност от гръмотевична буря от ниво две от четири.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X