https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНово заседание на парламента насред кампания се очертава другата седмица

Ново заседание на парламента насред кампания се очертава другата седмица

Още едно извънредно заседание на парламента насред предизборна кампания се очертава другата седмица.

За това се закани съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, който настоява за изслушване на министъра на енергетиката Владимир Малинов за цената на тока. Парламентарната група на ПП-ДБ вече събирала подписи за това.

Нужни са им 48 депутатски подписа за извънредното заседание, но вероятно подкрепа ще дойде и от БСП, които още днес искаха изслушване на шефа на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов по същия повод.

Причината е опасенията от рязък скок в цената на тока от 1 юли заради дефицита във Фонда за енергийна сигурност, който възлиза на 432 млн. лева. От АЕЦ “Козлодуй” са подали заявление до КЕВР с искане за увеличение на цените за бита и то значително. От правителството обаче увериха, че търсят вариант да няма шоково увеличение в цените от 1 юли.

Днес бе първото заседание на парламента насред предизборната кампания. То бе по повод увеличението на пенсиите с 11% по швейцарското правило от 1 юли, макар че то вече бе потвърдено от Надзорния съвет на НОИ. И въпреки обещанията на партиите да не превръщат парламента за трибуна на предизборни изказвания, такива имаше от почти всички формации, които взеха думата. За заседанието дойдоха всички без “Възраждане”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X