https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЗам.-шефката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова е подала оставка

Зам.-шефката на Комисията за финансов надзор Мария Филипова е подала оставка

Парламентът освободи заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН), ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“, Мария Филипова, заради подадена от нея оставка. Решението беше прието със 109 гласа “за” и 36 “въздържал се”.

Точката беше включена допълнително в дневния ред на извънредното заседание на парламента.

Оставката от Мария Филипова е подадена на 20 май 2024 г., съобщи председателстващият заседанието заместник-председател на парламента Росица Кирова. Тя прочете уведомителното писмо, в което като мотив са посочени лични причини.

След гласуването на оставката, извънредното пленарно заседание беше закрито.

Филипова бе шеф на Държавната комисия по хазарт от февруари 2018 г., след като тогавашният финансов министър Владислав Горанов уволни предшественика й Огнемир Митев. Името й нашумя покрай разследванията на бизнесмена Васил Божков, когато стана ясно, че той дълги години работил добре с Митев и му плащал по 10 хиляди лева месечно за покровителстване на хазартния му бизнес. След уволнението на Митев, Божков опитал да продължи работа с наследничката му Мария Филипова, но тя не му вдигала телефона.

Тогава Божков я посетил в кабинета ѝ. От доказателствата по делото срещу Божков, изчетени в съдебната зала от съдия Христинка Колева, става ясно, че Божков започнал да я опипва и целува и опитал да я изнасили. Филипова е мълчала по случая две години, а за него стана ясно от доказателствата срещу Божков за задържане под стража. Филипова е била разпитана като свидетел по делото.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X