https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСлънцето се показва, но следобед може да превали

Слънцето се показва, но следобед може да превали

Днес ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна, облачност. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни райони в Югозападна България явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но през деня от юг ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 22°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 8°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има мъгла. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Условия за значителни количества има в югозападната част от страната. Вятърът отново ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили, в източната половина от страната ще е умерен. В събота дневните температури слабо ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°, а в неделя – с 1-2 градуса по-ниски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X