https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАтанас Запрянов ще участва в заседание на Съвета „Външни работи/Отбрана“ на ЕС...

Атанас Запрянов ще участва в заседание на Съвета „Външни работи/Отбрана“ на ЕС в Брюксел

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в заседание на Съвета „Външни работи/Отбрана“ на Европейския съюз (ЕС) в Брюксел, съобщиха от Министерството на отбраната (МО). Министрите на отбраната ще обсъдят подкрепата за Украйна и отбранителната готовност на Съюза. В сесията за Украйна ще се включат генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров.

На заседание на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана министрите ще дискутират резултатите от дългосрочния преглед на Агенцията, както и потенциалните възможности за сътрудничество при изпълнение на приоритетите на ЕС за развитие на отбранителните способности.

На следващия ден министърът ще участва и във второто издание на Форума за сигурност и отбрана „Шуман“, по време на коeто ще бъдат обсъдени ключови въпроси по сигурността и отбраната, информираха още от МО.

Служебният министър Запрянов взе участие в първия ден от пролетната сесия на НАТО, която се проведе в София от 25 до 27 май. Хибридните атаки на Русия са свързани с изкривяване същността на нашата помощ за Украйна и решенията на парламента по отношение помощта, коментира пред журналисти Атанас Запрянов . Помощта за Украйна се базира на международното право и не е намеса във войната по никакъв начин, заяви Запрянов. Тази хибридна опорка, че ще изпращаме войски в Украйна повлиява много и на кандидатите за военнослужещи. Нямаме никакви намерения да изпращаме войски в Украйна, защото нашият парламент не е взимал такива решения. Никой не може да изпрати войски извън територията на страната, без да има решение на парламента, каза още служебният министър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X