https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГвоздейков: Не е имало челен сблъсък между двата влака

Гвоздейков: Не е имало челен сблъсък между двата влака

Не е имало челен сблъсък между двата влака в София около 16:40 ч. Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който посети мястото на инцидента:

“Влак, който е композиран на Централна гара и трябва да замине за Пловдив, и друг влак отзад, който прави маневра с три вагона, трябва да спре на дистанция зад него. На машиниста му е призляло и не е успял да спре на дистанция. С ниска скорост се е ударил в задницата на влака, в задния вагон. Няма челен сблъсък”.

Министърът е категоричен, че вината е на машиниста, извършил маневрата, а инцидентът “няма връзка с инфраструктурата”. Предстои разследване.

Шестима души са с леки наранявания, допълни министърът.

“Всички са откарани в болница. Това, което получих като информация от Министерството на здравеопазването, е, че са с леки наранявания. Нямам представа какво е тяхното състояние към момента, но това, което ме информираха, пак казвам, е, че няма тежки инциденти. Слава Богу!”.

От “Спешна помощ” потвърдиха, че двама мъже са откарани в “Пирогов”, един – в ИСУЛ, един във ВМА. Наранявания не са животозастрашаващи. Един мъж е със счупена ръка.

На място са били прегледани още осем души – четирима мъже и четири жени. С леки контузии. Те не са имали нужда от хоспитализация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X