https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЮлиян Вергов, Весела Бабинова, Калин Врачански на русенска сцена през юни и...

Юлиян Вергов, Весела Бабинова, Калин Врачански на русенска сцена през юни и юли

Няколко гостувания и специално издание на „Духът на поета“ предвижда програмата на ДТ „Сава Огнянов“ за месеците юни и началото на юли. На 2 юни театърът почита Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България със спектакъла „Духът на поета“ от Стефан Цанев. Режисьор е Ивайло Ненов, сценография и костюми Петя Боюкова, музика Пламен Мирчев – Мирона. Участват Кадри Хабил, Милен Димитров и Борислав Апостолов. За това издание на „Духът на поета“ ДТ „Сава Огнянов“ намалява цените. Началото е от 17:00 часа в деня на почит, на Камерна зала. Билети онлайн и на касата на театъра.

От 18 до 22 юни театърът дава поле за изява на трима млади режисьори в конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“. В съпътстващата му програма гостува актрисата Весела Бабинова с популярния моноспектакъл „Пистолет в торнадо“, на 20 юни, от 19:00ч., на Камерна зала в театъра. Режисьор е Васил Дуев-Тайг, сценография и костюми Елис Вели, а музиката е на русенеца Тони Рикев. Моноспектакълът е с две награди „Икар“ – за „Водеща женска роля“ на Весела Бабинова и на публиката – за „Най-добро драматично представление“. Историята ни среща с Анджела. Докато се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо, тя предава случващото се на живо в социалните мрежи. Автор на пиесата е Лорън Гъндърсън – един от най-продуцираните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г. Билети на касата на театъра.

На 26 юни на Голяма сцена, от 19:00ч., гостува Младежки театър „Николай Бинев“ със спектакъла „Граф Монте Кристо“ с участието на Калин Врачански и Койна Русева. Авторската драматизация по едноименното произведение на Александър Дюма е на Юрий Дачев, режисьор Бина Харалампиева, сценограф Свила Величкова, композитор Асен Аврамов. Билети на касата на театъра.

И един анонс за началото на следващия месец, с който приключва и театралният сезон. На 1 юли гостува театър „Българска армия“ с комедията от Георги Марков „Кафе с претенция“. Участват Иван Радоев, Юлиан Вергов, Моню Монев, музиката е на Добрин Векилов – Дони, а режисьор е Иван Урумов. Комичният сюжет ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро. Намираме го там заедно с „авера му” – 43 годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска” … Билети на касата на театъра.

Билети онлайн: www.entase.bg/dtruse

Билетна каса: 082/830 168

Работно време от 10:00 до 14:00ч. и от 14:30 до 18:00ч.

https://www.rusetheatre.com/

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X