https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниДецата на Дунав премериха сили с връстници от шестия в румънския футболен...

Децата на Дунав премериха сили с връстници от шестия в румънския футболен елит

Формации на Дунав (Русе) и румънския елитен клуб Рапид изиграха учебни контролни срещи в няколко възрастови групи в Букурещ, съобщи членът на Управителния съвет (УС) на футболния клуб Деян Йорданов.

Той уточни, че младите русенци са надделяли над връстниците си при децата, родени през 2013 и 2014 г. При срещата между 13-годишните момчета на двата клуба са победили представителите на шестия в крайното класиране на румънския футболен елит.

„Резултатът не е най-важното при срещите в тези възрастови групи, а възможността да премерим сили с една от най-добрите школи в Румъния. Предстои да надградим инициативата с още срещи между двата клуба в близко бъдеще, включително и между елитните ни формации в детско-юношеския футбол“, каза още Йорданов.

Той добави, че това е и част от по-широката инициатива за ускоряване на приобщаването на русенския клуб към румънския футбол и установяване на партньорства с местните клубове и федерация.

Припомняме, че в организирания от Дунав международен футболен турнир за деца, родени през 2012 г. „Северна звезда“ сред участниците бяха два клуба от северната ни съседка. Това бяха представители на актуалния шампион на Румъния ФКСБ и Прогресул – Спартак (Букурещ), а реферите бяха от съседния румънски град Гюргево.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X