https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиДоживотен затвор за мъжа, заклал 2-годишното си дете в Севлиево

Доживотен затвор за мъжа, заклал 2-годишното си дете в Севлиево

Великотърновският апелативен съд потвърди присъда „доживотен затвор“ за баща, умъртвил малолетната си дъщеря в Севлиево на 4 февруари 2021 г., съобщиха от съда.

Апелативният съд във Велико Търново е потвърдил изцяло присъдата, постановена от Окръжен съд – Габрово, при която подсъдимият Даниел В. М. е бил признат за виновен, за това че на 4 февруари 2021 г., умишлено е умъртвил малолетната си рождена дъщеря, нанасяйки и разрез с нож, вследствие на което тя почива от остра загуба на кръв, посочват от съда.

Подсъдимият ще изтърпява наказанието си при първоначален специален режим, а със същата присъда той трябва да заплати на майката и сестрата на починалото дете съответно 80 000 и 30 000 лева.

Защитата на подсъдимия е входирала въззивна жалба за промяна на присъдата и в случай, че съдът приеме за виновен извършителя, да измени наказанието от „доживотен затвор“ в „лишаване от свобода“ за определен срок. Това е пледирано от защитата при наличие на хипотеза, в която извършителят е действал в състояние на невменяемост.

От Апелативния съд във Велико Търново посочват, че решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X