https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМитрополит Наум ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Русе"

Митрополит Наум ще бъде удостоен със званието “Почетен гражданин на Русе”

Русенският митрополит Наум ще бъде удостоен със званието “Почетен гражданин на град Русе” реши днес Общинският съвет в града. Предложението бе на кмета Пенчо Милков, като 37 съветници го подкрепиха, шестима гласуваха “въздържал се” и нито един против.

Милков припомни, че Негово Високопреосвещенство е избран за Русенски митрополит през март 2014 година. Под неговото ръководство Русенската митрополия ремонтира редица храмове и манастири в епархията си. Заслуга на Русенския митрополит Наум е и възстановяването на църквата “Св. Петка” в Русе.

“Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум е от дълги години една от ярките фигури в русенския духовен живот. Той е верен съмишленик и духовен водач както в общението с миряните, така и в изграждането на общокултурно пространство на вяра, доверие и съпричастност към културните и духовни ценности на нашето съвремие”, каза кметът, предаде БТА.

Милков заяви, че е неоценима и ролята на митрополит Наум като духовен водач и обединител в тежките времена на Covid 19, икономически кризи и политическо разделение.

“С посланията си за толерантност и съпричастие той успяваше да обедини паството си със силата на вярата в човешкия дух и изконните човешки ценности”, каза още кметът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X