https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиУстановени са мъж и жена, откраднали пари в Русе

Установени са мъж и жена, откраднали пари в Русе

Полицаи от Второ РУ са установили двама извършители на посегателства – мъж, откраднал парична сума, забравена от клиент в бензиностанция и жена, откраднала забравен портфейл на щанд в магазин.

Сигнал за първото деяние е подаден от 10 май във Второ РУ. Потърпевшият гражданин е заявил в полицията, че предишния ден около 15:00 часа е посетил бензиностанция на бул. Тутракан в Русе, за да зареди гориво в колата си и при заплащане е забравил сума от 240.00 лв. на касата в обекта. Впоследствие се е върнал обратно за да потърси парите си, но от служители в бензиностанцията разбрал, че те са били взети от клиент, който се намирал след него на опашката.

По подадения сигнал във Второ РУ е била регистрирана преписка с оглед изясняване на престъпление по чл. 194, ал. 3 от НК. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите са установили като извършител на деянието 54-годишен мъж от гр. Царево.

Във втория случай е сигнализирала жена. На 30 април т.г. тя е подала заявление във Второ РУ, че същия ден сутринта е посетила магазин на бул. Липник в Русе, където при пазаруването е оставила и забравила портмоне на един от щандовете в търговския обект и когато се е върнала да го потърси не го е открила. В портфейла имало 300 лева, личи документи, банкови карти и други дребни вещи.

По случая е била образувано преписка и в хода на работата по нея криминалистите на Второ РУ са заловили като извършител на престъплението 36-годишна жена от Русе. Материалите по преписките са докладвани в прокуратурата по компетентност.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X