https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноДнес е международния ден на блондинките

Днес е международния ден на блондинките

31 май е обявен за международен ден на блондинките, отбелязващ се от 2006 г. насам, когато за първи път е връчена наградата “Диамантено токче”. Призът се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни русокоси дами. Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс. Нейната хубост е толкова легендарна, че днес името й се е превърнало в нарицателно за женската красота.

Този факт сам по себе свидетелства, че светлокосите представителки на нежния пол притежават обаяние, пред което господата са безсилни. Всъщност, странно или не, доказано е, че общувайки с блондинка, мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът му на интелигентност спада, а логически свързаните му мисли спонтанно биват изместени от готовността му да извърши нещо неразумно… С други думи – мъжете чисто и просто оглупяват в присъствието на блондинка, а въпросният ефект е известен като “бимбо илюзия”.

Учените обясняват, че част от тази “магия” се дължи на нивата на женския полов хормон естроген, които са по-високи при дамите с руси коси. Друго любопитно твърдение е, че според изчисления на биолози естествените блондинки ще изчезнат от лицето на Земята през 2202 г., като техните прогнози предричат, че последната такава ще се роди във Финландия, защото там живеят най-много светлокоси хора.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X