https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиРазследват дали българите, осъдени във Великобритания, не са източили 3 пъти по-голяма...

Разследват дали българите, осъдени във Великобритания, не са източили 3 пъти по-голяма сума

Британската прокуратура готви още дела срещу българите, източвали помощи в Англия. Това стана ясно след финалното дело в Лондон срещу петимата наши сънародници, осъдени за една от най-големите измами със социални плащания в Обединеното кралство за близо 54 милиона паунда.

Присъдите на осъдените не са максимални, защото от прокуратурата твърдят, че това е самото начало на разследването и престъплението е много по-мащабно. Предполага се, че схемата е за два или три пъти по-големи суми от обявените до момента.

Гюнеш Али пристига на острова на едва 24 години, за да работи като строителен работник. Той бързо намира най-уязвимото място на страната и започва да изпраща фиктивни молби за социална помощ. Галина Николова работела като чистачка, имала е неголеми доходи. Двамата инициират бизнеса, към който се присъединяват все повече хора през годините.

Съдията, назначен по случая, отправил специални благодарности към българските разследващи органи. Оказва се, че служители на сливенската полиция са изпращали сигнали за това как се променя квартал „Надежда”. Няколко хиляди паунда са постъпвали всеки месец към хора, които никога не са стъпвали в Англия.

Отсъдени са общо 25 години затвор на българите. Голям фактор в решението на съда е това, че са се признали за виновни. Следващото дело ще се проведе през юли.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X