https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумен Петков: България е ненужен партньор, но нужна територия за НАТО и...

Румен Петков: България е ненужен партньор, но нужна територия за НАТО и ЕС

Недокомплектът в българската армия е 28%. Ние не сме партньори в НАТО, а територия. Това каза Румен Петков по време на предизборното му интервю в ефира на „Тази сутрин“.

Той определи кампанията за предстоящите избори 2 в 1 като вяла.

„Има три аспекта. Анализаторите, които внушават, че резултатът е ясен – не е ясен, зрителите го определят. Вторият аспект е нашата евроатлантическа същност, с която ще вървим напред – няма я българската същност. България е член, а не партньор в ЕС и НАТО. Третият аспект е много важен – в кампанията липсва споменаване на фундаментални проблеми в страната“, каза Петков.Той допълни, че нито Народното събрание, нито правителството коментират демографската криза в страната, както и недокомплекта на армията.

„Нямаме собствена политика на национална сигурност. В този парламент и в предния нямаме дебат за състоянието на въоръжените сили. Нямането на армия е катастрофалност“, смята Петков.
Той подчерта, че България е „ненужен партньор, но нужна територия“ за НАТО и ЕС.

По думите му страната ни прави стъпки в международен план, които са много далеч от мира в Европа. „Мирът е в центъра на интереса на България. На нас сега гледат като места, на които могат да изграждат военни бази“, каза Петков.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X