https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоДжевдет Чакъров в Глоджево: ДПС е в основата на това за всички...

Джевдет Чакъров в Глоджево: ДПС е в основата на това за всички общини да има инвестиционни проекти

Стотици жители на Глоджево и гости на града присъстваха на празника, с който бяха отбелязани 21 години от обявяването му за град. Първото празнично хоро беше поведено от кандидатът за народен представител и водач на листата на Движението за права и свободи в Русенска област Ализан Яхова. Сред официалните гости бяха и доц. Джевдет Чакъров, съпредседател на ДПС, кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед, областният председател на партията Айдоан Джелил, както и кандидатите за народни представители Нермин Кязимова, Илвенур Махмудов, Сезер Сабах, Есра Белбер, Ислям Панджаров и Дерия Бекир.

Джевдет Чакъров благодари на организаторите за възможността и поканата да присъства на празника. “Община Ветово и град Глоджево имат вече европейски облик. Община Ветово има можещи хора, които да я водят напред, а народният представител Ализан Яхова е изключително дейна, експерт в земеделието и е видно че този екип чудесно се справя с това да работи за развитието на региона” отбеляза Чакъров. Той приветства хората за това, че са подкрепили ДПС на местните избори, като изрази увереност, че местната управа ще се погрижи за подобряването на стандарта на живот

“В това отношение с гордост може да кажем, че ние сме в основата на това за всички общини да има инвестиционни проекти. Нашата визия е за подобряване на живота и изравняване на стандарта в малките и големите населени места. Заедно с хората е мотото на ДПС, а това означава, че всички проблеми като галопиращата инфлация, цените на тока, цените на водата, стойността на продуктите от потребителската кошница. Докато големите цели – Шенген и Еврозона отвличаха нашето внимание, обикновените хора не бяха на фокус и това трябва да се промени. България най-накрая трябва да тръгне напред, да създадем условия за младите хора и живота да се подобри. Трябва да убедим младите хора да останат в страната, а тези, които са в чужбина да се върнат. Всичко това може да стане с едно ускорено икономическо развитие” категоричен бе Джевдет Чакъров. Той добави, че е време разделението в страната да спре. Чакъров припомни, че турците и мюсюлманите са преживели много болка по време на Възродителния процес, но отбеляза, че те не търсят реванш. “Необходимо е да има спазване на правата и свободите на всички, да се обединим и да има успешно развитие на нашата родина България. За това трябва да положим усилия да премахнем и омразата в парламента, д абъдем конструктивни и диалогични в името на България”, каза Чакъров.

От своя страна Ализан Яхова поясни, че сигурността и просперитета на хората е основен принцип на ДПС. Тя отбеляза колко много са постигнали хората от местната власт за просперитета на региона, с помощта на парламентарната група на ДПС. И изрази надежда, че на 9 юни Движението ще се поздрави с много добър резултат в област Русе.

Празника на града започна с турнир по шах тази сутрин, като продължи с детски конкурс за рисунка на асфалт. След официалното откриване, дойде и кулминацията на вечерта, а именно концертът на турската музикална звезда Фарук Йълмаз.

Утре тържествата продължават със спортен риболов за деца и юноши и турнир за майсторско управление на мотоциклети дод обяд, а следобед музикална програма със самодейни състави. За вечерта е предвидено светлинно шоу и концерт на фолк-дивата Малката

В неделя ще има футболен турнир и народни борби.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X