https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСезер Сабах: Членството в ЕС дава много предимства, трябва да се научим...

Сезер Сабах: Членството в ЕС дава много предимства, трябва да се научим да ги използваме

“Международните пазари могат да гарантират засилване на българската икономика да осигурят това така необходимо догонващо развитие за да достигнем средноевропейските нива на развитие. Крайно време е да се научим да използваме предимството, че сме членове на Европейския съюз и да засилим нашия износ предимно на стоки и услуги, а не само на работна ръка”. Това заяви в интервю за Дарик радио Сезер Сабах, кандидат за народен представител от листата на Движението за права и свободи.

На среща със съпредседателя на АЛДЕ и зам.-председател на ДПС, двамата обсъдиха как държавата да помогне на малкия и средния бизнес да се презентира и по-лесно да излезе на европейския пазар. Илхан Кючюк се ангажира с организирането на изложения в Брюксел и други европейски столици, където и по-малките производители от региона да могат да представят своята продукция и да осъществят контакти на едно по-високо ниво.

“Маркетингът е нещо много важно във всеки един бизнес. Качеството на стоките и услугите също трябва да бъдат на високо ниво. Ако имаме добър износ родният пазар също ще бъде на високо ниво. Ние ще имаме възможност да разполагаме с повече финансови средства за да влагаме по-качествени продукти в нашето производство и услуги. В този смисъл най-важното нещо за нас е да постигаме финансови успехи независимо дали на родния или международния пазар. Просто международният пазар е много по-голям и ние трябва да се възползваме от членството си в Европейския съюз. Международният пазар е този, който ще ни гарантира най-бързо достигането на средноевропейско развитие”, категоричен бе Сабах.

Според бизнесмена България трябва да развива всички отрасли в икономиката си, но отбеляза, че туризмът е е един от секторите, който може да даде така необходимия бърз старт за стопанското ни развитие. “Когато кажем туризъм в България, за мнозина европейци това означава евтин алкохолен туризъм по нашето Черноморие, което не е така. А сме свидетели на това как с напредването на технологиите и добър маркетинг в световен мащаб има примери как едни обекти след едно по смислено популяризиране и работа по маркетинга, едни места, които въобще не са били посещавани след това се превръщат в много желани дестинации за туристите. И ние имаме такива места в България, но все още не сме се научили да ги предлагаме в чужбина”, поясни кандидатът за народен представител. Той даде за пример страни като Албания, Хърватска и Черна гора, които се справят добре с тази задача, като поясни, че според него трябва да се налага и на новите модели неконвенционална реклама. “Забелязвам че основно туристическите дестинации се рекламират предимно през социалните мрежи, Тик-Ток, инфлуенсъри в Инстаграм, ютюбъри в Ютуб, които правят ревюта на тези държави. Аз мисля, че тези неща не са случайни, и смятам, че с помощта на тези държави се плаща и се ангажират такива инфлуенсъри, които създават една нужда у хората да отидат и да посетят тези места. Докато това не виждам да се прави в България”, каза Сабах, който не пропусна да отбележи че в листата на ДПС има много млади хора, които не случайно са там, а именно да са полезни в съвременните методи за правене на бизнес, с които те са добре запознати. Сабах отбеляза също, че успоредно с рекламата, трябва да се помисли и за подобряване на инфраструктурата до туристическите обекти. “Ако рекламата привлече туристи, то те не трябва да остават с лоши чувства след като веднъж са посетили България и Русе. За целта трябва да започне работа по различни проекти за облагородяване и подобряване на пътищата до обектите, да се мисли за паркинги, тоалетни, заведения, които да посрещнат потока от туристи. И така между другото е в много сектори. Има едни малки проблеми, които ни развалят цялостно успеха и си казваме “Ние в България не можем нищо”. Истината е, че можем много неща и сме способни. Историята ни е доказала, че и като народ и като държава сме силни. И ако ни се даде правилната насока можем да свършим много съществени неща”, добави той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X