https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиБуря нанесе значителни щети в Ловешко

Буря нанесе значителни щети в Ловешко

Буря нанесе значителни щети в Ловеч. Движението по главния път София – Варна е затруднено заради паднали дървета в районите на селата Микре и Сопот. Затворен заради паднали дървета е пътят Микре – Ловеч. Паднали дървета има и по други пътища в района.

Над Ловеч се изля проливен дъжд, придружен с градушка. Има четири сигнала за паднали дървета. Продължава възстановяването на електрозахранването. Според информация на ЕРП са били прекъснати 13 електропровода.

Бурята е засегнала общините Ябланица и Летница. В Ябланица в резултат на градушката има унищожена реколта и повредени автомобили. Засега няма информация за бедстващи или пострадали хора.

Около 10 сигнала за паднали дървета и опасно надвиснали клони са подадени в София и от околните села вследствие на силния дъжд и градушката.

Сигналите са от “Надежда”, “Разсадника”, “Нови Искър” – където дърво е паднало върху ограда – централна градска част, Мировяне.

От пожарната уточняват, че няма пострадали хора.

За проливен дъжд с градушка в района на Горна Малина и Нови Искър съобщава сайтът “Метео Болканс”. Свидетелски видеозапис от там показва ледени зърна с големината на орех.

В Ботевград по улиците са потекли кални реки.

Драстично намалена беше видимостта на магистрала “Хемус” в района.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X