https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГлавчев за разчистването за детската болница: Два поредни дни изпълнителят не прави...

Главчев за разчистването за детската болница: Два поредни дни изпълнителят не прави нищо

Успяхме да съкратим срока за строежа на Националната детска болница. Това съобщи служебният премиер Димитър Главчев на заседанието на Министерски съвет.

„На 1 юни всички станахте свидетели, че стартирахме разчистването на терена на Националната детска болница. Датата не беше случайна, надявам се да не ни се сърдите за закъсняването. От министерство на здравеопазването влязоха в комуникация с международната инвестиционна банка. И от там са получили потвърждение, че и този срок ще бъде съкратен т.е. преди края на годината ще имаме в тези два сегмента ще имаме значителен напредък“, допълни той.

Премиерът също допълни, че е останал с неприятно впечатление. „Два дни подред след старта на разчистването на терена за Националната детска болница изпълнителят на обекта не е извършвал никакви дейности. Бъдете сигурни, че ние не имитираме активности, а искаме реални дейности“, заяви Главчев.

Като втора основна тема министър-председателят определи посещението на ГКПП „Капитан Андреево“. „Това е част от цялостния план, който искаме да приемем за цялостна модернизация на ГКПП-та. Ние предприехме подход с Турция трасетата да са симетрични и да може да се извършва проверка и от двете страни. Такива срещи ще проведем и с други държави, които искат. Предвижда се ГКПП „Капитан Андреево“ да стане най-големият сухоземен пункт, затова трябва да се регулира трафикът там”.

По думите му най-основната тема на днешното заседание е провеждането на честни избори.

“Отпускаме 10 млн. за справяне с щетите от наводненията в Карловско отпреди две години”, каза още той.

Министерски съвет ще отпусне и средства за хотелите, приели украински бежанци. “Днес приемаме и постановление за украинските бежанци, тоест ще отпуснем пари за хотелите, които приемат украински бежанци”, подчерта Главчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X