https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОбявиха ареста на Георги Георгиев за незаконосъобразен

Обявиха ареста на Георги Георгиев за незаконосъобразен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна издадената на 30 юли м. г. заповед за задържането на обвинения в нанасянето на порезни рани с макетен нож на Дебора Михайлова Георгиев Георгиев.

Според прокуратурата насилието над нея е извършено на 26 юни 2023-а, когато Георгиев отрязал и косата й, отделно от 2 месеца се заканвал да я убие. Първоначално той беше задържан, но после освободен, защото първата експертиза сочела, че нанесените телесни повреди са леки.

Случаят породи бурно недоволство и в края на юли Георги Георгиев беше арестуван отново. Той е обжалвал заповедта за това, но тя е потвърдена от Районния съд в Стара Загора. Последвало оспорване пред административните магистрати в града, които отменят заповедта, защото в нея не са описани конкретни факти за извършено престъпление, а това ограничава правото на защита на Георгиев.

“За прилагането на принудителна административна мярка по Закона за ЗМВР и при съобразяване на практиката на Европейския съд по правата на човека, следва да има посочване на ясни обективни данни, обосноваващи предположението, че има вероятност едно лице да е извършител на престъпление, а това не е налице нито при фактическата обоснованост на процесната заповед, нито се съдържат в представените пред Районния съд доказателства”, е записано в съдебното решение. То е окончателно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X