https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКалин Стоянов награди полицаите, помогнали за разкриването на българската банда измамници от...

Калин Стоянов награди полицаите, помогнали за разкриването на българската банда измамници от Лондон

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов награди служители на ведомството, разкрили схема за измами във Великобритания.

Няколко хиляди души са взимали по около 2000 паунда по схемата за измами със социални помощи. Във вестник „Таймс“ излезе статия със заглавие „Британската нация дължи благодарност и рицарско звание на сливенския инспектор Васил Панайотов”. В нея се посочва, че инспектор Васил Панайотов и екипът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) в Сливен, начело с главен инспектор Слав Добрев са разкрили мащабната схема за измами със социални помощи във Великобритания, надхвърляща 53 милиона паунда.

Става дума за сложна и мащабна схема, каза Калин Стоянов. Той посочи, че още в началото е постъпила и информация, че нали сънародници купуват имоти и водят охолен живот, без да имат легален доход. По данни на властите в Лондон са източени близо 54 милиона паунда, посочи Стоянов.

По случая във Великобритания вече има осъдени петима българи, членове на организираната престъпна група.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X