https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМитничари конфискуваха над 90 000 къса цигари на ГКПП "Дунав мост" при...

Митничари конфискуваха над 90 000 къса цигари на ГКПП “Дунав мост” при Русе

Митничари конфискуваха над 90 000 къса цигари при проверка на пътнически микробус в района на ГКПП “Дунав мост” при Русе. Това съобщиха от митницата.

Случаят е отпреди два дни. Съвместен екип от служители на Агенция “Митници” и “Гранична полиция” спира за проверка пътнически микробус. Превозното средство било управлявано от шофьор с молдовско гражданство и пътувало от България за Румъния.

Микробусът бил проверен с мобилна рентгенова система, при която е отбелязана зона с необичайна плътност в областта на тавана. При огледа митничарите установили изграден двоен таван. В тайника били открити 92 640 къса цигари от известна марка с български акцизен бандерол. На шофьора са съставени два акта за нарушенията.

От митницата съобщават, че при друг случай в микробус в района на ГКПП “Дунав мост” при Видин са открити 43 000 къса цигари с валиден български акцизен бандерол. За нарушението на шофьора е съставен акт.

От митницата информират, че установените количества акцизни стоки са в рамките на съвместната операция с участието на служители от Агенция “Митници”, Главна дирекция “Гранична полиция”, Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” и Националната агенция по приходите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X