https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПострадалият при жп катастрофата в Плевенско е настанен в отделението по гръдна...

Пострадалият при жп катастрофата в Плевенско е настанен в отделението по гръдна хирургия на болница “Д-р Георги Странски”

Пострадалият при жп катастрофата от изминалата нощ в района на Горни Дъбник е настанен за лечение в отделението по гръдна хирургия при Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” в Плевен, съобщи говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков.

Мъжът е със счупен ляв крак, контузия на гръден кош и на бял дроб, със счупени ребра вдясно, допълни той.

Припомняме, че бърз влак, движещ се от Варна е блъснал двама мъже на жп линията в района на Горни Дъбник. Сигнал за инцидента е подаден в 22:09 часа снощи.

Единият от мъжете, на 56 години, е починал. От Национална компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) уточниха, че инцидентът е станал с двама техни служители, които по това време са работели на железния път.

Влакът, блъснал работниците и ранил друг, се е движел със 110 км/час, съобщи инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Най-вероятната причина за тежкия инцидент на междугарието Горни Дъбник – Телиш е нарушение на инструкциите по безопасност, съобщиха от пресцентъра на Национална компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ).

От компанията уточниха, че в 22:00 часа снощи в междугарието Горни Дъбник – Телиш, бърз влак, пътуващ по направление Варна – Мездра, удря двама служители – технически ръководител на обекта и главния инженер, на Железопътна секция – Враца към НКЖИ.

Работниците са извършвали планов ремонт на закрития за движение път 1 в участъка. Инцидентът се случва по път 2, по който има движение.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X