https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЖоро Игнатов осъди „Софийска вода“

Жоро Игнатов осъди „Софийска вода“

Главният редактор на предаването „Съдебен спор“ по Нова тв Жоро Игнатов е осъдил „Софийска вода“. За това съобщи самият той с публикация във Фейсбук профила си.

От поста му става ясно, че дружеството е осъдено да заплати 500 лева на журналиста, който е и адвокат. Игнатов публикува снимка на решението на Софийския районен съд.

„Закупих от „Софийска вода“ АД четири скъпи водомери с дистанционен отчет, които бяха монтирани от служители на дружеството. Вместо коректно отчитане на водомерите, започна съществено разминаване в показанията. Поетът Яворов е написал по-малко любовни писма, отколкото аз жалби до „Софийска вода“. Принудих се да се откажа от дистанционното отчитане на водомерите и да заведа дело“, съобщава Игнатов.

С влязло в сила решение „Софийска вода“ АД е осъдено да му заплати сумата от 500 лева – представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди, в резултат на допуснатото от тяхна страна неизпълнение по договор за доставка на вода и предоставяне на ВиК услуги.

„Това е прецедент в съдебната практика. Естествено, че не го направих за парите. Убеден съм, че когато не защитаваме правата си, губим достойнството си“, завършва Жоро Игнатов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X