https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЙотова: Не съм оптимист, че ще има правителство

Йотова: Не съм оптимист, че ще има правителство

“Категорично не съм оптимист, че ще бъде сформирано правителство”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов”.

Обясни, че това идва особено от поведението на партийните лидери в изборния ден, на тези, които довчера управляваха. “Но пък се надявам, че днес емоциите са на висок градус и разумът ще победи”, допълни Йотова.

“Моята надежда е, че поне за един период напред няма да бъдем отново в същата класна стая”, заяви Йотова. Тя изчака близо 20 минути, за да може да даде своя вот. А след това обясни, че едно от най-големите човешки права е правото на избор. “Оттук-нататък аз разчитам и се надявам, че с моя глас няма да има повече унизителни за нас, българските граждани, сглобки като начин на управление. Гласувах с надеждата за различен тип управление на България, в който има ясни взаимоотношения между политическите партии, с ясна програма какво трябва да се прави следващите месеци, защото наистина има много работа”, допълни вицепрезидентът.

“Още повече, нека не забравяме, че днес гласуваме и за Европейски парламент. Гласувах преди всичко за хора, които са добре подготвени, които след 17 г. знаят какъв е българският интерес. Но и нещо много важно – хора, които ще бъдат наистина коректив на Европейската комисия, а няма да отидат в ЕП, за да натискат безпрекословно бутона на съгласието”, обясни Йотова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X