https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаВелико Минков получи празна бюлетина

Велико Минков получи празна бюлетина

Бившият депутат от “Продължаваме промяната” Велико Минков сподели във Фейсбук информация, която повдига някои въпроси за надеждността на машинното гласуване в България. Минков разказа как по време на гласуването си в изборите за национален парламент, машината за гласуване му разпечатала празна бюлетина.

„Гласувах машинно, но машината ми разпечата празна бюлетина за националния парламент. Решението на председателя на СИК беше да ми дадат хартиена бюлетина да гласувам повторно за народен представител, като това трябва да се отчете в протокола. При нас, в село Сандрово, Русе, членовете на СИК си вършат отговорно и безпристрастно работата, но дали в някои по-рискови секции това нямаше да доведе до злоупотреби при броенето накрая и нови спекулации, че машинното гласуване е по-проблемно от хартиеното?“ – пише Минков.

Инцидентът е възникнал в село Сандрово, Русенска област, където членовете на секционната избирателна комисия (СИК) са реагирали бързо и са предложили хартиена бюлетина като решение на проблема.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X