https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора"Величие": Оставаме в ЕС и НАТО!

“Величие”: Оставаме в ЕС и НАТО!

“По линия на Украйна имаме различия с “Възраждане”. Костадинов иска да помагаме на Русия, а ние сме за неутралитет. Ние сме за да останем в НАТО и Европейския съюз, категорично и ясно. Ние не сме евроатлантици. Ние сме българи и за нас сега това е най-доброто решение”, заяви в ефира на Нова телевизия Ивелин Михайлов – идеологът на новосъздадената партия “Величие”, която сензационно влиза в парламента според преброените до момента гласове.

“Близо сме до хората, които искат да свършат работа. Искаме да спрем със създаването на нови закони и да следим спазването на старите. България има перфектно законодателство как да се спазва реда в България, но то не се спазва. Народното събрание трябва да извършва контрол над изпълнителната власт”, обясни Михайлов.

Ще участват в тематични коалиции по теми, разясни идеологът. “Но ние не познаваме в момента желанията на другите в парламента”, заяви Михайлов. Той бе категоричен, че не биха подкрепили създаването на каквото и да било правителство.

“Насочени сме към икономиката на България, която трябва да започне да продуцира. Например имаме проблем с кадрите, но не можем да внесем от чужбина”, посочи Ивелин Михайлов.

Той уточни, че с ГЕРБ работят добре във Ветрино, но националната политика на партията на Бойко Борисов била пагубна.

Отрече публикациите в “Капитал”, че поддържа под маската на спортен клуб въоръжени отряди. Според него спорът му с издателя на “Капитал” е заради желанието на Иво Прокопиев да постави ветрогенератори във Ветрино – общината, от която тръгна “Величие”.

Официалният председател на партията Николай Марков (вдясно на кадъра горе), който преди години е бил изгонен от НСО, поиска да “върнем парламентарната република на дневен ред и да осветим как се вземат управленските решения”.

“В тази позиция и с тези гласове няма да бъдем фактор и да определяме правителство”, каза Марков. “Кое е по-важното, да говорим за цените на лекарствата или дали сме русофили? Хората умират от глад, а ние се питаме дали има оръжие Ивелин Михайлов и каква е външната политика”, каза още Марков.

България като държава е фалирала и няма възможност да си изпълнява основната функция като държава, добави от своя страна идеологът Михайлов. А според Николай Марков данните на Министерството на финансите били фалшифицирани.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X