https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков избра да е депутат от София, Бойко Рашков влиза в...

Кирил Петков избра да е депутат от София, Бойко Рашков влиза в НС вместо Настимир Ананиев

Един от лидерите на „Продължаваме промяната” Кирил Петков е подал заявление, че ще влезе в Народното събрание от 23-ти МИР-София, а не от Перник, където също бе водач на листа.

Така доскорошният депутат от ПП-ДБ Настимир Ананиев отпада от парламента за сметка на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, който ще влезе като депутат, защото бе втори в листата в Перник след Петков, съобщава “24 часа”.

Годеникът на Лена Бориславова и бивш председател на парламента Мирослав Иванов беше водач на листата на партията в Ямбол, но оттам ПП-ДБ не вкарват нито един депутат. В листата Бориславова беше зад Христо Иванов, който обяви публично, че се отказва от депутатското си място.

Извън парламента остава и друг популярен образ от ПП-ДБ – Искрен Арабаджиев. Той оглавяваше листата на коалицията в Ловеч, но слабите резултати я оставиха без депутат от района. В Народното събрание не влиза и водачът на ПП-ДБ в Добрич Ивайло Мирчев, както и водачът на листата от Смолян – Михаил Камбарев.

В 50-то Народно събрание ще гледаме добре познато лице от телевизията Етин Леви.

По-рано днес лидерът на “Има такъв народ” Станислав Трифонов подаде заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 50-ото Народно събрание.

Постъпило е и заявление от Николай Тонев Колев от ДПС с искане да не бъде обявен за избран за народен представител. ЦИК заличава Колев от листата в 27-ми изборен район – Старозагорски.

ЦИК заличава и Иса Емин Бесоолу от листата на ДПС в 27-ми изборен район – Старозагорски, както и Николай Неделчев Юруков от листата на ДПС в 22-ри изборен район – Смолянски, след подадени заявления, че се отказват да са народни представители.

Постъпили са заявления и от Христо Христов Петров от “Продължаваме промяната – Демократична България”, от Ивайло Ванев Вълчев от партия “Има такъв народ”, от Кристиан Иванов Вигенин от коалиция “БСП за България”, от Станислав Добринов Стоянов от партия “Възраждане”, с което заявяват, че желаят да бъдат обявени за членове на Европейския парламент и да не бъдат обявявани за народни представители.

С решение на ЦИК от вчера Христо Петров, Ивайло Вълчев, Кристиан Вигенин и Станислав Стоянов, са обявени за избрани за членове на Европейския парламент, поради което следва да бъдат заличени от съответните листи на партиите и коалициите в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

Когато кандидат е избран в два многомандатни изборни района, той е длъжен в еднодневен срок от узнаването писмено да заяви в Централната избирателна комисия (ЦИК) в коя листа желае да остане избран. Срокът за това е до днес, 14 юни, според хронограмата за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. Ако не подаде такова заявление, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран като кандидат за народен представител.

До 16 юни трябва да станат известни имената на избраните народни представители.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X