https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНад 500 деца се включиха в мащабен спортен празник в Русе

Над 500 деца се включиха в мащабен спортен празник в Русе

В рамките на забележителен по рода си спортен празник, обединил Световния ден на предизвикателството и кампанията „Заедно активни – аз и моето семейство“, над 500 деца избраха здравословния начин на живот пред изкушенията на улицата. Събитието се организира от Община Русе, Ученическа спортна школа-Русе, РУО-Русе, Българска федерация спорт за всички/БФСВ/, инициативата на журналиста Румен Николаев „Заедно да спасим Русе и децата от дрогата“ и е с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“.

На спортното събитие присъстваха зам.-кметът Енчо Енчев, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов, началникът на РУО д-р Росица Георгиева, идейният вдъхновител на „Заедно да спасим Русе и децата от дрогата“ Румен Николаев, областният координатор за община Русе към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова и директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова.

По протежение на алея „Перистери“ и в двора на Английската езикова гимназия „Гео Милев“ бяха обособени места за демонстрации на участващите в проявата 18 спортни клуба от Русе. На всеки желаещ бе предоставена възможност да вземе участие чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне за 10-15 минути без прекъсване в зависимост от физическите си възможности. Участниците можеха да избират дали да се включат в занимания по спининг, борба, джудо, бадминтон, футбол, бокс, акробатика, вдигане на тежести и др. В спортната проява взеха участие и близо 100 ученици от 11 учебни заведения, които бяха подкрепени от своите родители, както и служители на две от най-големите компании в региона.

В рамките на кампанията „Заедно активни – аз и моето семейство“ русенци се включиха в различни развлекателни игри като народна топка, скачане на ластик, игра на дама, федербал и др. На място бяха обособени и пунктове по „Първа долекарска помощ“ и „Превенция на водния травматизъм“ от БЧК и Регионалната здравна инспекция.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X