https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноСуперкомпютър посочи двата големи фаворита на Евро 2024

Суперкомпютър посочи двата големи фаворита на Евро 2024

По традиция преди голямо първенство, куп “суперкомпютри” нареждат прогнози за турнира – кой ще е шампион, кой ще е голмайстор… Но софтуерът, който използва компанията за анализи Opta поне е доказал през годините, че е силен в тези прогнози.

Базира ги на данни, на статистика, като много често е “близо до истината”.

Поредната порция прогнози на “суперкомпютърът” на Opta бяха публикувани, а резултатите от тях показват, че се очаква да има два големи фаворита на Евро 2024.

Шансовете на Англия за титла се оценяват при 19.9%, а тези на Франция – на 19.1 процента. Това са двата тима, които са далеч пред останалите в анализа.

Трети с 12.4% е домакинът Германия.

Испания и Португалия получават дялове от 9.6 и 9.2 процента съответно. Това са и петте отбора, за които в прогнозите изглежда сигурно да излязат от групите, а над 50 процента е шансът да са на четвъртфинал.

За Англия и Франция в процентно отношение достигането на полуфинал също докосва 50 (48.2 и 48.1 съответно). Шансовете на англичаните да са на финал са котирани при 31.3%, а тези на “петлите” – при 30.4 процента. Германците са с 22.4 процента в тази графа – за достигане на финал, а никой от останалите отбори на първенството не минава 20%.

Абсолютен аутсайдер на турнира според този прогнозен анализ е Грузия. Шансовете този отбор да достигне до четвъртфинал са оценени на 8.3 процента, което е най-ниската ставка в таблицата.

Албания, Словакия и Словения следват от долу нагоре в нея. Цели 11 от 24 отбора са оценени с 1 процент или по-малко като шанс да играят финал. Освен четирите споменати, тук са Чехия, Полша, Унгария, Сърбия, Шотландия и Украйна.

Билети за тренировка на Кристиано Роналдо и останалите футболни национали на Португалия са в продажба за стотици евро на черния пазар, съобщава агенция Ройтерс. Безплатните пропуски бяха разграбени моментално, а най-високата цена на черния пазар е 800 евро.

Роналдо, водещият голмайстор в мъжкия международен футбол със 128 гола в 204 мача, ще играе за шести път на европейски първенства. Той загуби финала в дебюта си на континенталния шампионат през 2004 срещу Гърция, но спечели титлата през 2016 срещу Франция.

Свободните билети за откритата тренировка на португалските национали бяха 6 хиляди на брой и бяха разграбени за минути. В последствие на вторичния пазар се появиха пропуски за по 400 евро, докато на германския онлайн пазар kleinanzeigen (в превод “малки обяви”) бяха забелязани на цени, достигащи 800 евро.

Португалия ще играе срещу Чехия в първия си мач на европейското първенство на 18 юни. Останалите съперници на шампионите от 2016 в група F са Турция и Грузия.

Има сериозна вълна от критики срещу треньора на Англия Гарет Саутгейт. Причината е, че не взе куп английски асове на финалите в Германия. Наложи се дори капитанът на “Трите лъва” Хари Кейн да го защитава. Някои са от Ливърпул и Манчестър Юнайтед, като двата клуба имат огромна фенска маса и съответно милиони недоволни от решенията. Англия има една от най-добрите селекции в турнира и Саутгейт има ясен план, който обаче ще зависи от резултатите. “Ако не спечелим турнира, вероятно ще напусна. Мисля, че половината от треньорите ще напуснат позициите си след Евро 2024”, каза Саутгейт. Англия е в група С със Сърбия, Дания и Словения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X