https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДСБ: Ще бъдем решителна опозиция на опитите за връщане на Борисовата държава

ДСБ: Ще бъдем решителна опозиция на опитите за връщане на Борисовата държава

Съобразявайки се с волята на избирателите, „Демократи за силна България” (ДСБ), като част от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ), ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на „Борисовата държава”, заявиха от пресцентъра на ДСБ.

От ДСБ изпратиха до медиите решенията, взети на заседание на Националното ръководство на „Демократи за силна България”, след изборните резултати.

„Отчитаме сериозната загуба на подкрепа на коалиция ПП-ДБ на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока”, добавиха от ДСБ.

От формацията подчертаха, че Националното ръководство на ДСБ като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на „Демократична България” и партньорите ни от „Продължаваме промяната” за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание.

Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 6 юли 2024 г., на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.

По-рано днес от прессекретариата на президента съобщиха, че със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията, държавният глава Румен Радев свиква първо заседание на новоизбраното 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г.

На 14 юни Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение, с което обяви избраните за народни представители в 50-ото Народно събрание. Българските граждани избираха 240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 представители в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предсрочен вот и той съвпадна с провеждането на евровота. В историята на България двата вида избори се състоят едновременно за пръв път.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X