https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМъжът, нападнал с нож дете в София, е отведен в лечебно заведение,...

Мъжът, нападнал с нож дете в София, е отведен в лечебно заведение, за да бъде предаден за лечение

Мъж, нападнал с нож дете в София, е отведен в лечебно заведение със спешен прием, за да бъде предаден на дежурен лекар за лечение, съобщиха от Софийска районна прокуратура (СРП).

Прокурорската преписка е образувана по повод подаден сигнал от бащата на В.С. до СРП от 10 юни и не е свързана с медийните публикации за нападнато дете от 17 юни, по отношение на които към настоящия момент няма докладвана преписка в прокуратурата, става ясно от съобщението.

Установена е идентичност на лицето от разпространените публикации в средствата за масова информация и гражданина, срещу когото е подаден сигнала от 10 юни. Става въпрос за лице, живущо в гр. София, ж.к. „Люлин“, спрямо което са налице данни, че страда от психично заболяване и е опасно за околните.

На 12 юни по указания на прокурор при СРП е възложена незабавна проверка, в рамките на която лицето е установено и задържано за предприемане на специализирани медицински грижи за овладяване на спешното му състояние.

Предстои да бъде преценена необходимостта от вземане на решение за провеждане на задължително лечение от страна на ръководителя на лечебното заведение, в което е настанен В.С., с мотивирано искане до Софийски районен съд.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X