https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниОтборът по тенис на маса на Дунав (Русе) завърши сезона с пето...

Отборът по тенис на маса на Дунав (Русе) завърши сезона с пето място във Висшата лига при мъжете

Отборът по тенис на маса Дунав (Русе) завърши на пето място в крайното класиране във Висшата лига, съобщи старши треньорът на клуба Петър Петров.

Той уточни, че в последните си три срещи с Варна 2015, Асарел Медет (Панагюрище) и Марек Дигеста (Дупница) русенци са имали нужда от три победи, за да стигнат до второто място.

Кирил Попов, Емануел и Даниел Гайбакян, Огнян Тодоров и Стефан Лъвчиев са започнали с успех срещу варненските си съперници с 4:2. Загубата от панагюрския отбор с 2:4 обаче се е оказала решаваща и последвалата я победа над Марек Дигеста с 4:3 не е била достатъчна за медал.

„Шампион стана отборът на Боровец (Горна Оряховица), следван от Асарел Медет и Комета+ от Луковит. Дупничани ни изпревариха с по-добри показатели. През този сезон никой не ни слагаше в сметките, но победихме на практика абсолютно всички без шампиона Боровец. Наистина малко не ни достигна дори за второто място. Отборът ни е млад и перспективен и през следващия сезон ще търси място в тройката“, каза Петър Петров.

Той добави, че при жените много надежди се възлагат на 15-годишната Анита Петкова, която беше част от националния отбор на България до 19 години, завършил на второто място в отборното класиране на Балканското първенство. През септември на нея й предстои участие на Републиканско първенство до 21 години.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X