https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПрезидентът Румен Радев ще свика Народното събрание на 19 юни

Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание на 19 юни

Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание на 19 юни. Първото тържествено заседание на 50-ия парламент ще е още тази седмица – в сряда в 9 ч.

Държавният глава е подписал указа за свикването му, съобщиха от президентството.

В четвъртък държавният глава Румен Радев каза пред журналисти, че в понеделник ще обяви кога ще свика Народното събрание.

„Очаквам от изявление да се премине към диалог между политическите сили. От тях зависи дали и какво управление на страната ще имаме. Чакаме този диалог да продължи“, каза Радев.

Предишният ден Румен Радев отказа да каже кога ще свика новото Народно събрание, защото „след изборите политическите лидери са се скрили във Фейсбук или са хванали гората“.

На този фон оставаме без яснота дали и кога ще се проведат срещи за съставяне на редовно правителство в новия парламент. Основните политически играчи отказват коментар.

След изборите преди седмица никоя партия не получава достатъчно места, за да управлява сама. Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов предложи от днес да започнат преговори за експертен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС.

От партията не казват изпратени ли са вече покани. Останалите политически сили също не казват получили ли са такива и ще се отзоват ли за разговори.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X