https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиРангел Бизюрев се изправя пред съда за жестокото убийство на Митко от...

Рангел Бизюрев се изправя пред съда за жестокото убийство на Митко от Цалапица

На 14 юни Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в Окръжния съд обвинителен акт спрямо 31-годишния Рангел Бизюрев, съобщиха от обвинението.

Той е предаден на съд за това, че на 20 юли 2023 г. в Цалапица умишлено е умъртвил 24-годишният Димитър Малинов.

Убийството е извършено с особена жестокост. Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок.

Извършени са всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на истината.

Обвиняемият е с взета мярка постоянен арест. Предстои Окръжния съд да насочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.

Припомняме, че Бизюрев беше арестуван в Дания на 29 ноември 2023 година. Той се издирваше в продължение на няколко месеца, а убийството и неговото бягство предизвика трусове на най-високо ниво в МВР. Предполагаемият извършител се издирваше е Европейска заповед за арест.

Мъжът е напуснал България рано сутринта на 24 юли с полет от Софийското летище за Германия. Това е станало 4 дни след изчезването на Митко. 24-годишният Димитър Малинов е починал в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли. Тялото му бе намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

Двама близнаци бяха обвинени в лично укривателство за жестокото убийство. Последваха редица протести на жителите на Цалапица и близки на Митко с искане за справедлива присъда.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X