https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСтоянов: Новите лични документи съдържат много и по-сериозни защити

Стоянов: Новите лични документи съдържат много и по-сериозни защити

Новите лични документи съдържат много и по-сериозни защити, за първи път има биометрични данни – пръстови отпечатъци от двете ръце, а след известно време ще има възможност и за т.нар. електронна идентификация. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който получи първата лична карта от ново поколение.

Издаването на новите лични документи започна от днес.

Стоянов добави, че до края на годината цените за нови лични документи ще останат досегашните, но следващата година ще има актуализация на цените.

Служебният министър на вътрешните работи добави, че гражданите ще могат да използват старите си лични документи и не са задължени да ги сменят сега.

По отношение на това дали има предложение да остане на поста си като министър, както отговори преди дни за БТА, Стоянов каза, че България има огромна нужда от редовно стабилно правителство, което да продължи да реализира приоритетните национални политики.

„За момента аз нямам предложение, не съм разговарял с никого, ако евентуално получа такова предложение, аз и моят екип сме готови да довършим това, което
сме започнали, а те са доста неща“, коментира Стоянов.

Във връзка с нелегалната миграция ситуацията е изключително спокойна, съобщи още Стоянов. По данни на гранична полиция в момента, от началото на годината до днес имаме 73% спад на нелегалната миграция, сравнено със същия период за м.г

По думите на Стоянов границата се охранява така както трябва и това ще бъде един от основните моменти, които ще бъдат водещи да бъдем приети в Шенген и по сухопътните граници до края на годината.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X