https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиГермания конфискува рекордните 35 тона кокаин, българин е сред арестуваните

Германия конфискува рекордните 35 тона кокаин, българин е сред арестуваните

Германските власти конфискуваха приблизително 35 тона кокаин, което е рекордно голямо количество за обиск .

По време на полицейските обиски бяха арестувани 7 заподозрени, а според властите стойността на иззетия кокаин е няколко милиарда евро.

Арестуваните – двама германци, двама турци, азербайджанец, мароканец, българин и украинец, са на възраст между 30 и 54 години. Мрежата, която е разбита, е отговаряла основно за логистиката и транспорта на дрогата на международно ниво.

Наркотиците са открити за първи път в пристанището на Хамбург миналата година, но в продължение на месеци властите не разкриваха никаква информация поради продължаващото разследване, съобщават германските медии.

Министерството на правосъдието на провинция Северен Рейн-Вестфалия оцени уличната стойност на 35-те тона кокаин на няколко милиарда евро.

По време на последвалите полицейски обиски са арестувани най-малко 7 заподозрени в няколко федерални провинции, включително Хамбург, Берлин, Бавария и Долна Саксония.

Трите най-големи пристанища в Европа – Ротердам, Антверпен и Хамбург – често се използват от картелите за контрабанда на наркотици от Южна Америка.

През 2021 г. митническите служители в Хамбург са конфискували 16 тона кокаин, чиято улична стойност е близо 3,5 млрд. евро. Това е най-голямата единична конфискация на кокаин досега в Германия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X