https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоКЗП и Комисията за регулиране на съобщенията подписаха Меморандум за сътрудничество

КЗП и Комисията за регулиране на съобщенията подписаха Меморандум за сътрудничество

Председателите на Комисията за защита на потребителите и на Комисията за регулиране на съобщенията, г-жа Мария Филипова и г-н Иван Димитров, подписаха Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката и индустрията.

Документът има за цел подобряване на ефективността на взаимодействие между двете институции и осигуряване на по-високо ниво на защита на потребителите. Подписването на Меморандума ще даде възможност за утвърждаване на добрите практики на обмен на информация и опит между двете комисии, както и за извършване на съвместни проверки от двата органа.

Двете институции ще си сътрудничат срещу нелоялните търговски практики по смисъла на Закона за защита на потребителите, нарушеното право на информираност и едностранна промяна в договорите на мобилните оператори.

„След приключване на първите проверки по тази инициатива, резултатите ще бъдат споделени и ще информираме обществеността за постигнатите ефекти. Стремежът и на двете институции е да се повиши доверието и диалога между потребителите и мобилните оператори”, коментира Мария Филипова.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X