https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниНа тази дата преди година, подводницата “Титан” експлодира на път към потъналия...

На тази дата преди година, подводницата “Титан” експлодира на път към потъналия “Титаник”

Мощна имплозия на 4 км дълбочина разкъса 10-тонната подводница “Tитaн” по-малко от два часа след спускането й край бреговете на Кейп Код, Масачузетс, преди година. Подводният апарат, собственост на компанията Oceаn Gate, трябваше да разходи 5-има богати пътници край останките на знаменития кораб “Титаник” на 4 км дълбочина в Атлантическия океан.

На борда на “Титан” са бизнесменът Шахзада Дауд, на 48 г., и синът му Сюлейман (19 г.), ръководителят на авиокомпания Хамиш Хардинг (58 г.), френският изследовател Пол-Анри Наржоле, (77 г.), Стоктън Ръш, (61 г.), основател и главен изпълнителен директор на Ocean Gate, построила подводницата. Това е струвало на всеки от богатите ѝ клиенти по около 250 000 долара.

4 дни по-късно – нa 22 юни 2023 г., останките от подводницата са открити, а пътниците ѝ обявени за загинали. Става известно също, че батискафът не е бил надлежно тестван и проверен за надеждност и безопасност.

По-късно в интернет се появява стенограма, за която се твърди, че е от последната комуникация между подводницата и кораба майка. Според въпросната стенограма екипажът е бил в паника. Преди дни обаче след едногодишно разследване документът бе обявен за фалшив.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X