https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЗа изминалото денонощие дежурните екипи на пожарната са реагирали на 5 сигнала

За изминалото денонощие дежурните екипи на пожарната са реагирали на 5 сигнала

За изминалото денонощие дежурните екипи на пожарната са реагирали на 5 сигнала.

Запалени сухи треви и храсти в русенската вилна зона „Лозята“ са гасили служители от Първа РСПБЗН за времето от 11:21 до 12:38 часа.

Между 13:38 и 14:40 часа огнеборци от РСПБЗН – Бяла с два автомобила са се отзовали на обаждане за възникнало запалване в бус на паркинга на магазин в центъра, вероятно от късо съединение. При инцидента не са пострадали хора, нанесени са щати на превозното средство и на друг автомобил в съседство.

Още един сигнал за запалил се автомобил на ул. Никола Петков е вдигнал на крак и екип на пожарната в Русе. Служителите от Втора РСПБЗН са установили, че произшествието е възникнало в автомобил „Ситроен С3“, най-вероятно поради механична повреда, при което се е стопила малка част от ремък, но собственикът на колата е откачил акумулатора.

В 22:24 часа, след сигнал за забелязан пушек от бензиностанция по пътя за кв. Средна кула, са вдигнати служители на Първа РСПБЗН с два пожарни автомобила. При пристигане на място се е оказало, че няма дим, нито други следи от пожар. Извършен е и оглед в района, където също не е установено такова произшествие. Впоследствие на място е пристигнал стопанинът на бензиностанцията, който е обяснил, че зад обекта има паркинг, ползван от фирма за третиране срещу комари и вероятно от там е бил димът.

Около 23:15 часа се е получил сигнал за гъст дим, излизащ от сградата на изоставен магазин на ул. Петрохан в Русе. Към адреса са изпратени екипи на Втора РСПБЗН и Второ РУ. При пристигане на мястото е установено, че в помещение на изоставения магазин клошар е запалил дюшек. Вътре е намерен 56-годишен мъж, който е изведен от служителите. Повикан е екип на ЦСМП – Русе. След преглед и оказана медицинска помощ е освободен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X